Släktforskning

På arkivet finns en mängd källor som är centrala för den som släktforskar.  Här finns kyrkböcker, mantalslängder, domstolsarkiv, militära rullor och mycket mer.  Du får själv bläddra i arkivmaterialet i vår läsesal. Det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig, även om du är nybörjare.

Delar av våra arkiv är digitaliserade. På Arkivet kan du söka i avgiftsbelagda databaser gratis!

Extra släktforskninghjälp

På tisdagar mellan kl 13.00 och 18.00 finns  extra, frivilliga släktforskarproffs från Jämtlands Lokalhistoriker och släktforskare på plats i läsesalen och hjälper dig med din släktforskning!

Om du vill  gå en kurs i släktforskning, för att komma igång, eller för att utvecklas vidare, erbjuder vi också detta. Se vårt program ”För nytta och nöje”. Nytt för i år är att vi även kommer erbjuda kurs i hur man söker efter sina norska släktingar, i norska arkiv.

Vill du ladda ner en ”antavla” eller en ”ansedel” så det blir lättare att hålla ordning på människorna så kan du göra det kostnadsfritt här från Riksarkivets webbutik. Det finns också flera kostnadsfria digitala alternativ. Hör med oss på Arkivet om du vill veta mer!

Ladda ner antavla

Ladda ner ansedel

Att forska på norska släktingar

Hör Maria Press, landsarkivarie vid Landsarkivet i Östersund med mångårig erfarenhet från norska arkiv, berätta hur du söker efter dem!

Föreläsning om hur du forskar på norska släktingar

Föreläsning av Maria Press, Släktforskardagarna i Umeå 2016

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv till Nytta och Nöje

%d bloggare gillar detta: