Forska i kyrkböcker

Församlingarnas kyrkböcker eller folkbokföringshandlingar finns på ÖLA i original till 1991. Då tog skatteförvaltningen över folkbokföringen.

Tillgänglighet

De senaste 70 årens handlingar är tillgängliga först efter sekretessprövning. Äldre material lånas ut på mikrokort. Äldre kyrkböcker är numera tillgängliga även på Internet via SVAR och Arkiv Digital.

Register

Register över födda finns fram till 1875, över vigda, döda och flyttade fram till (minst) 1860. Det är tillgängligt både som kortregister och som databas på CD. I databasen kan man t.ex. söka alla födda i en by före 1875.

Träfflista vid sökning på döda i Ministerialregistret för Jämtlands län

Bilderna visar träfflistor för födda respektive döda ur ovannämnda Ministerialregister. Klicka på bilderna för förstoring.
Vissa sockenstämmoprotokoll är också registrerade. Några register är tryckta, andra finns i en databas på SVARs hemsida, med koppling till skannade volymer.

Var förvaras övriga delar av kyrkoarkiven?

Senast 2010 skall alla kyrkans handlingar, inte bara folkbokföringen, fram till 1999 ha levererats till ÖLA. Redan har en stor del av församlingarna i länet levererat in hela sina arkiv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.