Bibliotek

Riksarkivet-Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli har var sitt bibliotek med kulturhistorisk och förvaltningshistorisk facklitteratur. Biblioteken är guldgruvor för den lokalhistoriskt intresserade och  innehåller böcker som du inte får tag i någon annanstans! Böckerna kan bara läsas på läsesalen,  du kan inte låna med dig dem hem.

Vi har också många historiska tidskrifter som du kan slå dig ned och bläddra i!

Jamtlis bibliotek

Jamtlis bibliotek utgörs av böcker som förvärvats till museet under 110 års tid. Biblioteket omfattar idag ca 35 000 böcker och ett hundratal tidskrifter. Hos oss hittar du bland annat litteratur om historia, arkeologi, etnologi, byggnadsvård, konst och samer.

Här finns en stor samling av lokalhistoriska böcker, Jemtlandica. De flesta av böckerna är inlagda i  biblioteksdatabasen  BOOK-IT. Du kan söka de böcker som finns registrerade i databasen. Vi fyller på med nya titlar hela tiden. Om du inte hittar den bok du söker i databasen kan du ta kontakt med oss, så ser vi efter om boken finns bland de titlar som ännu inte är inlagda i BOOK-IT. Använd länk nedan.
Länk till Jamtlis biblioteksdatabas >>

Riksarkivet-Landsarkivets och  Föreningsarkivets bibliotek

Riksarkivet-Landsarkivets bibliotek har också en Jemtlandica-samling och dessutom en stor samling böcker om förvaltningshistoria – böcker som är nyttiga när man forskar i gamla arkiv. Vi har också äldre statistik över Jämtland samt handledningar i släktforskning m.m.

Våra drygt 800 böcker är registrerade i vår biblioteksdatabas som du kan söka i här
Länk biblioteksdatabas för Landsarkivet och Föreningsarkivet .

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv till Nytta och Nöje

%d bloggare gillar detta: