Bibliotek

Riksarkivet-Landsarkivet och Föreningsarkivet har var sitt bibliotek med kulturhistorisk och förvaltningshistorisk facklitteratur. Biblioteken är guldgruvor för den lokalhistoriskt intresserade och  innehåller böcker och tidskrifter som du inte får tag i någon annanstans! Böckerna kan bara läsas på läsesalen,  du kan inte låna med dig dem hem.

Vi har också många historiska tidskrifter som du kan slå dig ned och bläddra i!

Föreningsarkivets bibliotek

Föreningsarkivets bibliotek består av både tidskrifter och böcker som speglar samhällsutvecklingen under 1800- och 1900-talet. Framväxten av det moderna välfärdssamhället, dagens politiska partier och det vi tänker som nutida rörelser speglas av titlarna i biblioteket. Böckerna ”Från Brännvinsdraken till studiecirkeln” och ”Hälsa, könsmoral och själsliv” är två exempel, boken  ”Nordsånger”, med samiska visor och tidskriften ”Fjällvinden” är andra. Du söker i Föreningsarkivets bibliotek via den nationella biblioteksdatabasen Libris.
Länk till biblioteksdatabas för Föreningsarkivet>>

Riksarkivet; Landsarkivets bibliotek

Riksarkivet-Landsarkivets bibliotek har också en Jemtlandica-samling och dessutom en stor samling böcker om förvaltningshistoria – böcker som är nyttiga när man forskar i gamla arkiv. Vi har också äldre statistik över Jämtland samt handledningar i släktforskning m.m.

Våra drygt 800 hyllmeter böcker är registrerade i vår biblioteksdatabas som du kan söka i här
Länk biblioteksdatabas för Landsarkivet>>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.